Familia Star
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

FAMILIA STAR FORUM SITESINE HOS GELDINIZ
 
AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap

 

 YEMEK YAPARKEN

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 326
Kayıt tarihi : 11/04/10
Nerden : USAK

YEMEK YAPARKEN Empty
MesajKonu: YEMEK YAPARKEN   YEMEK YAPARKEN Icon_minitimePtsi Nis. 12, 2010 1:49 pm

Yemeğinizin tuzunu fazla kaçırınca tencereye birkaç parça çiğ patates atın. Fazla tuzu çekecektir.

Patates pişirirken, pişirme suyuna bir kaşık sirke koyun. Hem rengi sapsarı kalır, hem daha lezzetli olur.


Domatesin kabuğunu kolay soymak için, kaynar suya daldırıp, bıçağın tersini domatesin yüzünde ağır ağır gezdirin.

Soğan soyarken gözlerinizin yaşarmaması için soğanı içi su dolu bir tasın içinde soyun.

Mayonez hazırlarken eğer sos kesilirse, bir yumurta sarısını 2-3 damla sirke ile çırpın ve yeterli miktarda zeytinyağı ile koyulaştırın. Bu karışımı kesilen sosa çırparak yedirin.

Kuru bakliyatları bir gece önceden ılık suya koyun ve haşlarken içine biraz karbonat ilave edin.


Tuz bazen sütü keser. Bu nedenle, beşamele ve diğer sütlü soslara, kıvamı bulduktan sonra tuz koyunuz.

Pilavınızı tekrar ısıtırken, bir kabın içinde ateşe su koyup kaynayınca tencerenizi içine oturtursanız pilavınız taneli kalır ve tazeliğini muhafaza eder.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
https://familiastar.yetkin-forum.com
 
YEMEK YAPARKEN
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
Familia Star :: GEYIK & EGLENCE :: Bayanlara Özel-
Buraya geçin: